Dusan Ivkovic: “İkinci ve üçüncü çeyreklerde oyun kontrolünü kaybettik...”

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu yedinci hafta karşılaşmasında Yunanistan’ın Panathinaikos takımına deplasmanda 78-83 mağlup olan Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Zorlu ve heyecanlı bir mücadele oldu. Panathinaikos bugün daha iyi oynayan taraftı ve galibiyeti hak ettiler. Biz maça iyi başladık. Ama ikinci ve üçüncü çeyreklerde oyun kontrolünü kaybettik. İkinci çeyrekte çok inişlerimiz ve çıkışlarımız oldu ve bu periyot beş üç sayılık atış kaçırdık. Garip bir ritmimiz vardı. Üçüncü çeyrekte Panathinaikos 28 sayı buldu. Son çeyrek de dahil olmak üzere oyunun bazı anlarında oyuncularım duygusal olarak bu seviyedeki mücadeleye hazır değillerdi. İkinci sıradan beşinci sıraya kadar yer alan takımların kendi aralarında yaptıkları maçlarda sayı farkları bile çok önemli hale geldi. Top 16’nın ilk yarısında üç maçımızı içeride, dört maçımızı da deplasmanda oynadık. Deplasmanda oynadığımız bütün maçlar başa baş geçti. Şimdi önümüzde Türkiye Ligi maçı var. Ondan sonra Türkiye Kupası’na gideceğiz, umarım burada üç maç oynarız. Çalışmaya devam etmeliyiz...”

22 indeks puanı ile Anadolu Efes’in sahadaki en başarılı performansına imza atan oyuncusu Dario Saric ise toplantıda şöyle konuştu: “Maça çok iyi başladık. Sekiz sayı da öne geçtik. Bazen böyle şeyler olabiliyor. Bugün rakibimiz % 44 ile üç sayılık oranı buldu. Antrenör ekibimiz maç öncesinde yaptığımız toplantılarda Panathinaikos’un % 40’lık üç sayı oranının üzerine çıktıklarında maçları kazandıklarını, % 40’ın altında kaldıklarında ise kaybettiklerini söylemişlerdi. Rakibimizin üç sayılık oranı 7/16 ve bizim ise 3/18 idi. Ama tabi ki sadece üç sayılık atışlar üzerinde konuşmamak gerekir çünkü basketbol sadece üç sayılık atışlardan ibaret değil. Bugün iyi savunma yapamadık. Son dönemde bazı sorunlarımız var. Sorunlarımızı en kısa sürede çözmeliyiz. Fazla zamanımız yok. Şimdi Türkiye Ligi maçımız var ve sonrasında da Türkiye Kupası başlıyor. Sorunlarımızı çözüp bulup yolumuza devam etmeliyiz...”

Etiketler:
  • Panathinaikos
  • Dusan Ivkovic