Dusan Ivkovic: “İkinci yarıda farklıydık...”

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu 14. hafta karşılaşmasında Yunanistan’ın Panathinaikos takımını 91-86 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Top 16’nın son hafta maçı zorlu ama iyi bir mücadeleye sahne oldu. Yüksek seviyede bir maç oldu. Birbirinden tamamıyla farklı iki yarı oynadık. Maçın ilk yarısında Panathinaikos daha iyi olan takımdı. Savunmamız olması gereken seviyede değildi. Panathinaikos ile oynadığımız ilk maçta Raduljica 23 sayı atmıştı. Onu durdurmak için önlemler almıştık ama Panathinaikos ilk yarıda 9/10 üç sayılık isabet buldu. İkinci yarıda tamamen farklıydık. Devre arasında konuştuklarımızı gerçekleştirdik. İkinci yarıda rakibi 34 sayıda tuttuk. Modern bir basketbol oynadık ve maçı ikinci yarıda 48 sayı atarak kazandık. Bu galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum.

Anadolu Efes’in hedefleri her zaman yüksektir. Sezon öncesinde geçtiğimiz sezondan bir adım ilerisi demiştim, maalesef play-off’lara yükselemedik. Bunun için özür diliyorum. Top 16’yı yedi galibiyet ile tamamladık ama geçtiğimiz sezon Top 16’da altı galibiyet alarak play-off’lara yükselmiştik. Granger’ın sakatlığı sonrasında, Doğuş’un da tam hazır olmaması nedeniyle biraz endişe duydum. Johnson’u neden kadroya almadığım sorusu akıllara gelebilir. Bundan sonra Türkiye Ligi’nde oynayacak oyunculara şans verip, onları hazır tutmak istedim. Johnson Top 16’nın ikinci bölümünde iyi işler yaptı, kendisine teşekkür ederim. Bundan sonra Türkiye Ligi’nde oynayacağımız maçlara odaklanıp, çalışmalarımıza devam edeceğiz...”

17 indeks puanı ile Anadolu Efes’in sahadaki en başarılı performansına imza atan oyuncusu Dario Saric ise toplantıda şöyle konuştu: “İlk yarıda potamızda 52 sayı gördük. Bu, Euroleague seviyesi için çok fazla. Devre arasında savunmada daha konsantre olmayı ve ikinci yarı rakibi 32-34 sayılarda tutmayı hedefledik ve ikinci yarıda rakibi 34 sayıda tutarak bu hedefimize ulaştık. İkinci yarıda gerçek karakterimizi ortaya koyduk. Daha konsantreydik. Maçı da kazandıran buydu. Top 16’yı 7 galibiyet ve 7 mağlubiyet ile bitirdik. Euroleague için iyi bir veda, galibiyet ile tamamladık. Maalesef geç reaksiyon gösterdik. Şu an Türkiye Ligi’nde ilk sıradayız. Hedefimiz yerimizi koruyup play-off’lara avantajlı girmek. Çalışmalarımıza devam etmeliyiz.”

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes
  • Panathinaikos
  • Dusan Ivkovic