Dusan Ivkovic: “Maç sonunda doğru tercihler yaptık...”

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu 11. hafta karşılaşmasında Hırvatistan’ın Cedevita Zagreb takımını 80-76 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bu maç takımım adına çok önemliydi. Maça istediğimiz seviyede başlayamadık. Bunda üzerimizdeki baskının da etkisi vardı. Karşılaşmanın başında rakibe karşı iyi reaksiyon veremedik. İlk çeyrekte potamızda 28 sayı gördük. Bu bizim için çok çok fazla bir sayı. İkinci çeyrekte takımım bu duruma reaksiyon gösterdi ve bu periyotta sadece sekiz sayıya izin verdik. 28 sayı ile 8 sayıyı karşılaştırdığımızda takımımın rakibine nasıl bir reaksiyon verdiğini görebiliriz. Bugün maça daha iyi başlamamızı beklerdim. Savunmamız da beklenen seviyede değildi. Maçın son dakikalarında takımım karakterini ortaya koydu ve hücumda doğru şut tercihleri yaparak, serbest atışlarda da yüksek yüzde tutturdu. 2 sayılık atış yüzdemiz % 70 idi, ki bu gerçekten yüksek bir oran ama 3 sayılık atış yüzdemiz ise % 26. Bu da düşük bir oran. Bilindiği gibi şutörlerimizden Jon Diebler’ın sakatlığı mevcut. Aynı zamanda kaptanımız Doğuş’un da sakatlığı var. Her iki oyuncumuzun da yaklaşık iki hafta içinde aramıza katılmasını bekliyoruz. Bu maçı kazandık, yolumuza çalışarak devam etmeliyiz...”

26 indeks puanı ile Anadolu Efes’in sahadaki en başarılı performansına imza atan oyuncusu Thomas Heurtel ise toplantıda şöyle konuştu: “Maça biraz yavaş başladık. Savunmada istediğimiz gibi oynayamadık ama ikinci yarı ile birlikte karakterimizi ortaya koyduk ve maçı kazandık. Bizim için en önemlisi de bu. Darüşşafaka maçının ardından iyi bir yoldayız ve yolumuza devam edeceğiz...”

 

Etiketler:
  • Dusan Ivkovic
  • Thomas Heurtel
  • Cedevita Zagreb