Dusan Ivkovic: “Oyuna hakim olan taraf bizdik...”

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu 10. hafta karşılaşmasında Darüşşafaka’yı 72-68 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Çok zorlu bir mücadele oldu. Bu maç her iki takım için de çok önemliydi. Bizim açımızdan baktığımızda Euroleague’de son dört maçımızı kaybetmiştik. Ve bu maç bir adım atmak için bizim için bir fırsattı. Diğer yandan Darüşşafaka da Euroleague’de galibiyetler aldıktan sonra iyi durumdaydı. Bu maçı kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Maçın tamamında oyuna hakim olan taraf bizdik. İlk yarı kontrolümüz altındaydı ve devre sonunda sadece 26 sayıya izin verdik. Guardlarımız da bize oyun kontrolünde çok yardımcı oldu. Bugün kadromuzda Jon Diebler yoktu. Pilot takımımız Pertevniyal’den çaylak oyuncu Johnson’u kadromuza kattık ve bugün çok iyi iş çıkardı. İkinci yarıda biraz sorun yaşadık. Oyuncularımda kosantrasyon eksikliği oldu. Son iki dakikada top kayıpları yaptık. Biliyorum ki top kaybı da bu oyunun bir parçası. Ama top kayıplarımızdan sonra Wilbekin beş sayı buldu. Şimdi daha iyi durumdayız. Spor Toto Basketbol Ligi’nde oynayacağımız Beşiktaş maçına en iyi şekilde hazırlanmaya başlayacağız...”

24 indeks puanı ile Anadolu Efes’in sahadaki en başarılı performansına imza atan oyuncusu Thomas Heurtel ise toplantıda şöyle konuştu: “Maçı kazandık. Bizim açımızdan çok önemli bir maçtı. Dört maçımız daha kaldı. Maçın sonlarında iyi defans yaptılar ama biz de iyi oynadık ve kazanmasını bildik.”

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes
  • Dusan Ivkovic
  • Darüşşafaka Doğuş