Dusan Ivkovic: “Savunmamız böyle bir maçta olması gerektiği gibi değildi...”

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu 13. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe’ye 86-90 mağlup olan Anadolu Efes’te baş antrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Zorlu bir mücadele oldu. Fenerbahçe galibiyeti hak etti ve sahada daha iyi olan taraftı. İlk yarıda dengeli bir oyun ortaya koyduk. Bu devrede ana problemimiz savunma ribauntlarıydı. İlk çeyrekte rakibe 10 hücum ribaundu verdik, maç sonunda bu rakam 18 oldu. Üçüncü çeyrekte kontrolü kaybettik ve bu periyotta potamızda 29 sayı gördük. Savunmamız böyle bir maçta olması gerektiği gibi değildi. Son bölümde baskılı savunma ile geri gelmeye çalıştık ama olmadı. Oyuncularıma öğretmem gereken şey baskı altında nasıl oynamaları gerektiği. Bugün baskılı bir maç oldu ve kendi oyunumuzu oynayamadık.”

25 indeks puanı ile Anadolu Efes’in sahadaki en başarılı performansına imza atan oyuncusu Thomas Heurtel ise toplantıda şöyle konuştu: “İyi bir ilk yarı oynadık. Üçüncü çeyrekte çok kötü oynadık. Rakibimize 18 hücum ribaundu verdik. Bu da maçı kaybetmemizin en önemli nedenlerinden biriydi. Maçın son 3-4 dakikalık bölümünde geri gelmeye çabaladık ama maalesef olmadı. Kötü bir oyun oldu bizim için...”

Etiketler:
  • euroleague
  • Fenerbahçe
  • Dusan Ivkovic