Efes CSKA Moskova’ya ilk yenilgisini tattırmak istiyor...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu Top 16 F Grubu üçüncü hafta karşılaşmasında 15 Ocak 2015, Perşembe günü Rusya’nın CSKA Moskova takımını konuk ediyor. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20.30’da başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’ndaki 517. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 516 karşılaşmada 296 galibiyet ve 220 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,4) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 269. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 268 karşılaşmada 139 galibiyet ve 129 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,9) elde etti.

Anadolu Efes ile CSKA Moskova bugüne kadar 19 kez karşı karşıya gelirken, Anadolu Efes dokuz, CSKA Moskova 10 kez sahadan galibiyet ile ayrılan taraf oldu.

Euroleague’de Top 16’nın ikinci haftasında Anadolu Efes İspanya’nın Unicaja Malaga takımını 74-70 mağlup etmiş, CSKA Moskova ise İspanya’nın Laboral Kutxa takımını 99-90 yenmişti. Anadolu Efes ikinci haftanın ardından iki galibiyet ile üçüncü, CSKA Moskova da iki galibiyet ve averaj ile ikinci sırada bulunuyor.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Bilindiği gibi Top 16’nın ilk iki haftasında iki İspanyol takımını mağlup ederek iyi bir başlangıç yapmıştık. Şimdiki rakibimiz CSKA Moskova. Rus ekibi Euroleague’in en güçlü takımlarından biri. Avrupa’da bu sezon oynadığı maçlarda henüz yenilgi ile tanışmadı. Biz de iyi basketbol oynuyoruz. Heurtel’in de aramıza katılmasının ardından hem savunmada hem hücumda mücadeleyi son dakikaya kadar bırakmıyoruz. Bu inatçı karakterimizi ortaya koyup, sahada en iyi şekilde mücadele edersek CSKA Moskova’yı mağlup edeceğimize inanıyorum. Top 16’da oynayacağımız en kritik karşılaşmalardan biri olan CSKA Moskova maçında altıncı adamımız olan seyircimizin de arkamızda olmasını diliyorum. Bize güç veriyorlar...”

Etiketler:
  • euroleague
  • CSKA Moskova