Efes için Abdi İpekçi’ye...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu birinci tur beşinci hafta karşılaşmasında 14 Kasım 2014, Cuma günü İspanya’nın Real Madrid takımını konuk ediyor. Abdi İpekçi Arena’da oynanacak olan karşılaşma 20.00’de başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’ndaki 509. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 508 karşılaşmada 291 galibiyet ve 217 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,3) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 261. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 260 karşılaşmada 134 galibiyet ve 126 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,5) elde etti.

Anadolu Efes ile Real Madrid arasında bugüne kadar oynanan 18 karşılaşmada Anadolu Efes beş, Real Madrid 13 galibiyet elde etti.

Euroleague'in dördüncü haftasında Anadolu Efes Rusya’nın Nizhny Novgorod takımını deplasmanda 76-66 mağlup etmiş, Real Madrid ise evinde Sassari’yi 115-94 yenmişti. Dördüncü haftanın ardından A Grubu'nda Anadolu Efes üç galibiyet ve bir mağlubiyet ile üçüncü, Real Madrid ise dört galibiyet ile lider durumda bulunuyor.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Geçtiğimiz hafta Nizhny Novgorod’u deplasmanda yenerek bir hafta önceki Zalgiris mağlubiyetini bir nebze de olsa telafi ettik. Real Madrid Euroleague’in güçlü takımlarından biri. Biz hedeflerimizi tek tek düşünerek ilerliyoruz ve kendi sahamızda kaybetmek istemiyoruz. Sakat oyuncularımızın çok olduğu bu dönemde takımımız geçen hafta çok iyi mücadele etti ve takım oyununu ortaya koydu. Yine aynı mücadeleyi gösterirsek kazanmamamız için önümüzde bir engel yok. Evimizde oynayacağımız bu karşılaşmada en büyük beklentimiz de taraftarımızın desteği. Altıncı adam yanımızda olduğunda işler daha kolaylaşıyor. Onların muhteşem desteği bize her zaman güç veriyor. Umuyorum ki Cuma gecesi taraftarlarımıza Abdi İpekçi’de bir zafer gecesi yaşatacağız...”

Etiketler:
  • euroleague
  • real madrid