Efes’te hedef ikide iki...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu Top 16 F Grubu ikinci hafta karşılaşmasında 9 Ocak 2015, Cuma günü İspanya’nın Unicaja Malaga takımını konuk ediyor. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20.30’da başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’ndaki 516. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 515 karşılaşmada 295 galibiyet ve 220 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,3) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 268. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 267 karşılaşmada 138 galibiyet ve 129 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,7) elde etti.

Anadolu Efes ile Unicaja Malaga bugüne kadar 12 kez karşı karşıya gelirken, her iki ekip de birbirlerini altışar kez mağlup etti.

Euroleague’de Top 16’nın ilk haftasında Anadolu Efes İspanya’nın Laboral Kutxa takımını deplasmanda 72-67 mağlup etmiş, Unicaja Malaga ise Yunanistan’ın Olympiacos takımına evinde 69-61 kaybetmişti. Anadolu Efes ilk haftanın ardından bir galibiyet ile üçüncü, Unicaja Malaga ise bir mağlubiyet ile yedinci sırada bulunuyor.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Geçtiğimiz hafta Laboral deplasmanında kazanarak Top 16’ya iyi bir başlangıç yapmıştık. Şimdi yine bir İspanyol ekibi ile karşılaşacağız. Unicaja Malaga İspanyol Ligi’nde de çok formda ve lider durumda. Hep altını çizdiğim gibi Top 16’dan bir üst tura yükselmek istiyorsak evimizde maç kaybetmemeliyiz. Biz de iyi basketbol oynuyoruz. Yeni guardımız Heurtel de Euroleague’de evimizde ilk kez sahne alacak. İnanıyorum ki Top 16’da Abdi İpekçi’de oynayacağımız bu ilk maçta muhteşem seyircimiz bizi yanlız bırakmayacak ve biz de onların desteği ile bir zafer gecesi yaşatacağız...”

Etiketler:
  • euroleague
  • Unicaja Malaga