En iyi genç oyuncu Cedi Osman...

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun resmi sitesi www.tbf.org.tr’nin Beko Basketbol Ligi’ndeki bulunan 16 takımın yöneticileri ve coachlarına sorduğu soruların neticesinde “Sezonun en iyi genç oyuncusu” Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Cedi Osman seçildi.

Oyların büyük bir bölümünü alarak 2013-14 sezonunun en iyi genç oyuncusu seçilen Cedi Osman lacivert beyazlı forma ile 2008 yılında tanıştı. Efes Pilsen Küçük Takımı’nda oynamaya başlayan Cedi daha sonra yıldız ve genç takımlarda da forma giydi. 2011-12 sezonunda lacivert beyazlıların pilot takımı Pertevniyal’de forma giyen Cedi Osman, 2012-13 sezonunda ise Anadolu Efes A Takımı kadrosunda yer aldı.

Başarılı oyuncu 2009-10 sezonunda Efes Pilsen Yıldız Takımı ile Türkiye Yıldızlar Şampiyonluğu, 2011-12 sezonunda ise Anadolu Efes’in pilot takımı Pertevniyal ile Türkiye Gençler Şampiyonluğu yaşadı. Cedi Osman geçtiğimiz yaz Letonya’da düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası’nda şampiyon olan Genç Milli Takım’da başarı ile görev yaptı.

Cedi Osman bu sezon Beko Basketbol Ligi’nde Anadolu Efes’in Karşıyaka ile oynadığı play-off çeyrek final ikinci maçı dahil olmak üzere 27 maçta forma giydi ve 16:43 dakika ortalama süre alarak 5.1 sayı, 2.6 ribaunt ve 1.1 asist ortalamaları tutturdu.

Avrupa Ligi’nde ise 13 maçta görev yapan Cedi Osman 11:38 dakika ortalama süre alarak maç başına 3.8 sayı, 1.7 ribaunt ve 0.9 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Anadolu Efes Genel Direktörü Engin Özerhun, Cedi Osman’ın sezonun en iyi genç oyuncusu seçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti: “Cedi takımımızın önemli dişlilerinden biri. Performansını forma giymeye başladığı ilk günden itibaren hafta hafta yükselterek dakikalarını arttırdı. ‘Sezonun en iyi genç oyuncusu’ seçilmesi bizleri çok mutlu etti. Gelecekte ismini Türk basketbolunun yıldız oyuncuları arasına yazdıracağına olan inancımız tam...”

Etiketler:
  • Cedi Osman