Ergin Ataman'dan maç sonu görüşleri...

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 19. hafta erteleme maçında Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye’yi 99-62 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Maç ile ilgili konuşmayacağım. Geçtiğimiz yıllarda buraya geldiğimiz zaman keyif alıyorduk. Güzel bir Sakarya takımı vardı. Bugün çok hüzünlendim ben. Her şeye rağmen bugün buraya gelen 300-400 Sakaryalı taraftar basketbol izlemek istiyor. Ama ortada ne bir Sakaryaspor takımı var. Federasyonun oyuncuları buraya zorla getirtip burada sadece sahaya çıkmalarına yönlendirmesi var. Halbuki federasyonun sahip çıkması lazım. Buradaki emekçilere, çalışan antrenöre, idareciye, masöre ve oyunculara sahip çıkması lazım. Sakarya paralarını vermiyorsa o zaman federasyonun vermesi lazım. Sakarya bunu yapmayacaksa Türkiye Ligi’nin, Türk basketbolunun imajını düşürmemek için Sakarya’yı ligden ihraç etmesi lazım. Bu, Türk basketboluna çok büyük bir saygısızlık. Sakarya halkına büyük bir saygısızlık, emek veren insanlara da çok büyük bir ayıp. Buraya altı yedi aydır para almayan oyuncuları zorla getirtmek benchte oturtmak ayıp, zaten yabancı oyuncular kaçmış. Buradaki insanların haklarının verilmesi lazım. Ondan sonra Sakarya takımı devam etmeyecekse, bu ligden ihraç edilmesi lazım. Bu durum aynı zamanda bizlere de büyük zarar veriyor. Önümüzdeki hafta Euroleague’de çok önemli play off serisi maçları oynayacağız, bugünü boş geçirmek zorunda kaldık. Bugün genç oyuncularımızla oynadık sırf rakip takımdaki çocuklar ezilmesin diye. Ama ne oldu, bir günümüz boş geçti. Hafta sonu da sezon başında ligden çekilen Trabzonspor maçı dolayısıyla maç yapmayacağız. Yine maç yapamadan play off maçlarına hazırlanacağız. Türk basketboluna zarar veriyorsunuz, buna önlem almanız lazım. Maç ile ilgili söylenecek bir şey yok. Genç oyuncularımız getirdik, kurallar izin verse yıldız takım oyuncularımızı getireceğiz. Maalesef böyle bir maç oynandı, hakikaten çok üzücü. Burada çok güzel bir Sakarya takımı vardı. Sakarya Belediyesi’nin bu işe sahip çıkmasını bekliyorum. Herhalde yeni bir başkan seçildi, ondan da bunu rica ediyorum...”

Oyuncumuz Onuralp Bitim ise toplantıda şöyle konuştu: “Biz oynadığımız tüm maçları kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Bugün yabancı oyuncularımızın dinlendiği bir maç oldu. Bizim ise şans bulduğumuz bir maç oldu. Ligin her maçında süre şansı olmayabiliyor, böyle bir süre şansı geldiği için mutluyuz. Karşı takımda oynamayan arkadaşlarımız var. Keşke onlar da oynasaydı daha iyi bir maç olurdu. Amacımız her maçı kazanarak hedeflerimize ulaşmak...”

Etiketler:
  • Ergin Ataman
  • Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye