Ergin Ataman'dan Valencia Karşılaşması Öncesi Değerlendirme...

Turkish Airlines Euroleague üçüncü hafta maçında 18 Ekim 2022, Salı günü İspanya’nın Valencia Basket takımını konuk edecek olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Valencia, Dubljevic, Claver, Van Rossom, Prepelic ve Chris Jones gibi tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım. Ayrıca kadrolarına Harper, Radebaugh, Alexander ve Webb gibi yeni ve dinamik oyuncular eklediler. Kendi tarzlarını ve oyun temposunu yarı saha ikili oyun hücum sistemlerine entegre etmek için guardlarının hız ve yaratıcılıklarını kullanma konusunda çok iyi bir iş çıkarıyorlar. Aynı zamanda içeride Dubljevic ile potaya sırtı dönük oyun tecrübeleri ve ikili oyunda atletizmleri varken, Alexander ile de potaya atak ederek hücumu bitiriyorlar. Guardlarının şut potansiyellerini çok iyi kullanıyorlar, özellikle Prepelic başta olmak üzere, kısalarının topsuz oyun çıkışlarını sadece uzun mesafe şutları için değil, aynı zamanda uzunlarının ikili oyun sonrasında boyalı alan sayıları bulmaları için kullanıyorlar. Valencia her pozisyonda eksiksiz, yüksek tempolu ve organize basketbol oynayan bir takım.”

Başarılı oyuncumuz Amath M’Baye ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Çift maç haftasına başladığımız için heyecanlıyız. Yüksek yoğunluklu maçlar oynamaktan keyif alıyoruz, Euroleague maçları da her zaman böyle oluyor. Ayrıca bu çift maç haftasında iki kez kendi seyircimizin önünde oynayacağımız için mutluyuz.”