Errick McCollum, Haftanın En Değerli İkinci Oyuncusu...

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta maçında İspanya’nın Valencia takımını 82-66 mağlup ettiğimiz karşılaşmada 32 verimlilik puanı toplayan başarılı oyuncumuz Errick McCollum, haftanın en değerli ikinci oyuncusu oldu.

34:20 dakika sahada kalarak 6/10 iki sayılık isabet ve 4/6 üç sayılık isabet ile 24 sayı kaydeden McCollum, bu parlak performansını 6 ribaunt, 6 asist, 1 top çalma ve 2 blok ile süsleyerek 32 verimlilik puanı ile haftanın en değerli ikinci performansına imza attı.

Sıralamada birinciliği 34 puan ile Brose Bamberg’den Augustine Rubit, üçüncülüğü ise 30 puan ile Panathinaikos Superfoods’tan Nick Calathes aldı.

Errick McCollum ayrıca Valencia potasına bıraktığı 24 sayı ile haftanın en çok sayı atan dördüncü oyuncusu oldu.

McCollum, bu kategoride dördüncülüğü Fenerbahçe Doğuş’tan Ali Muhammed ile paylaşırken, birinciliği 31 sayı ile Panathinaikos Superfoods’tan Nick Calathes, ikinciliği 26 sayı ile Brose Bamberg’den Augustine Rubit ve üçüncülüğü de 25 sayı ile Baskonia Vitoria Gasteiz’dan Rodrigue Beaubois elde etti.



Bir diğer başarılı oyuncumuz Bryant Dunston ise Valencia karşılaşmasında yaptığı üç blok ile haftanın en çok blok yapan ikinci oyuncusu oldu. Dunston, ikinciliği Valencia’dan Tibor Pleiss ile paylaşırken, ilk sırada beş blok yapan Kızılyıldızlı Stefan Jankovic yer aldı.

Bilindiği gibi Euroleague’in altıncı haftasında İspanya’nın Barcelona Lassa takımını deplasmanda 89-85 mağlup ettiğimiz karşılaşmada Vladimir Stimac 29 verimlilik puanı toplamış ve haftanın MVP’si olmuştu. Errick McCollum, yedinci haftada İsrail’in Maccabi Fox Tel Aviv takımını deplasmanda 92-72 yendiğimiz karşılaşmada 33 verimlilik puanı ile yine haftanın en değerli oyuncusu olurken, 17. hafta maçında Sırbistan’ın Kızılyıldız MTS takımını 104-95 mağlup ettiğimiz karşılaşmada 34 verimlilik puanı toplayan oyuncumuz Zoran Dragic, yine haftanın en değerli performansına imza atmıştı.

Etiketler:
  • Bryant Dunston
  • Errick McCollum
  • Valencia