Euroleague Basketball ve Kulüplerinden Nelson Mandela'ya Saygı Mesajı

Euroleague Basketball ve kulüpleri, Turkish Airlines Euroleague’in bugün başlayacak 9.hafta maçlarında, hava atışından önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak, Nelson Mandela’yı saygı ile anacak.

Geçtiğimiz hafta 95 yaşında aramızdan ayrılan Mandela, sporun barışı, birlik ve beraberliği artıran bir araç olduğuna inanıyordu.Kendisinin de belirttiği gibi, "Spor, dünyayı değiştirme gücüne sahip bir araçtır. İlham verir, engelleri kaldırır ve başka hiçbir şeyin yapamayacağı şekilde dünyadaki tüm insanları birbirine bağlar. Dünya gençleri ile onların anlayacağı bir dilden konuşur. Sonuç olarak spor, birlik ve beraberliği sağlayan önemli bir araçtır."

Mandela'nın 46664 isimli vakfı ile Euroleague Basketball, gelişmemiş ülkelerde AIDS ile ilgili farkındalık yaratmak ve kaynak sağlamak için işbirliği yapmış ve basketbolu bir araç olarak farklı organizasyonlarda kullanmışlardı.

Bundan sonra da Euroleague Basketball, kulüpleri, oyuncuları ve antrenörleri, basketbol yardımı ile insanları bir araya getirmek için “bir takım” olarak çaba göstermeye devam edecekler.

Etiketler:
  • euroleague
  • nelson mandela