Euroleague’de Bologna Deplasmanındayız...

Turkish Airlines Euroleague altıncı hafta maçında 3 Kasım 2023, Cuma günü İtalya’nın Virtus Segafredo Bologna takımına konuk oluyoruz. Virtus Segafredo Arena’da oynanacak olan karşılaşma TSİ 22:30’da başlayacak ve S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa arenasındaki 807. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 806 karşılaşmada 457 galibiyet ve 349 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,7) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 559. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 558 karşılaşmada 300 galibiyet ve 258 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,8) elde etti.

Anadolu Efes ile Virtus Segafredo Bologna, Avrupa kupalarında bugüne kadar 10 kez karşılaşırken, takımımız altı galibiyet ve dört mağlubiyet aldı. İki takım arasında FIBA organizasyonlarında oynanan altı maçta ekibimiz dört galibiyet ve iki mağlubiyet aldı. Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan dört karşılaşmada ise takımımız iki galibiyet ve iki mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in beşinci haftasında Anadolu Efes Yunanistan’ın Olympiacos takımına deplasmanda 75-57 mağlup olmuş, Virtus Segafredo Bologna ise Fransa’nın LDLC Asvel Villeurbanne takımını deplasmanda 87-84 yenmişti. Euroleague’de beşinci haftanın ardından Anadolu Efes iki galibiyet ve üç mağlubiyet ile 13., Virtus Segafredo Bologna ise dört galibiyet ve bir mağlubiyet ile üçüncü sırada yer alıyor.