Haftanın En Değerli Oyuncusu Zoran Dragic...

Turkish Airlines Euroleague 17. hafta maçında Sırbistan’ın Kızılyıldız MTS takımını 104-95 mağlup ettiğimiz karşılaşmada 34 verimlilik puanı toplayan başarılı oyuncumuz Zoran Dragic, haftanın en değerli oyuncusu oldu.

26:39 dakika sahada kalarak 4/4 iki sayılık isabet, 3/3 üç sayılık isabet ve 7/7 bir sayılık isabet ile 24 sayı kaydeden Dragic, bu parlak performansını üç ribaunt ve dört asist ile süsleyerek 34 verimlilik puanı ile haftanın MVP’si oldu. Dragic attığı 24 sayıyla, Turkish Airlines Euroleague tarihinde şut kaçırmadan kaydedilen en yüksek üçüncü sayıya da ulaşmış oldu.

Sıralamada ikinciliği 31 puan toplayan Panathinaikos Superfoods’tan Nick Calathes ve üçüncülüğü ise 29 puan toplayan Brose Bamberg’den Dejan Musli aldı.

Zoran Dragic ayrıca Kızılyıldız MTS potasına bıraktığı 24 sayı ile haftanın en çok sayı atan oyuncusu oldu.

Dragic bu kategoride birinciliği CSKA Moskova’dan Nando De Colo ile paylaşırken, iki oyuncuyu 23’er sayı kaydeden Brose Bamberg’den Ricky Hickman, Maccabi Fox Tel Aviv’den Michael Roll ve Khimki’den Alexey Shved takip etti.

Bilindiği gibi Euroleague’in altıncı haftasında İspanya’nın Barcelona Lassa takımını deplasmanda 89-85 mağlup ettiğimiz karşılaşmada Vladimir Stimac 29 verimlilik puanı toplamış ve haftanın MVP’si olmuştu. Ayrıca Errick McCollum da yedinci haftada İsrail’in Maccabi Fox Tel Aviv takımını deplasmanda 92-72 yendiğimiz karşılaşmada 33 verimlilik puanı ile yine haftanın en değerli oyuncusu olmuştu.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Zoran Dragic
  • Kızılyıldız MTS