ING Türkiye Kupası Finali’nde Fenerbahçe Beko ile Karşılaşıyoruz...

ING Türkiye Kupası final maçında Fenerbahçe Beko ile karşılaşıyoruz. 18 Şubat Pazar günü Konya Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde oynanacak olan karşılaşma 15:30’da başlayacak ve TRT Spor Yıldız ekranlarından naklen yayınlanacak.

Bilindiği gibi ekibimiz çeyrek finalde Manisa Büyükşehir Belediye Spor’u 94-85, yarı finalde Pınar Karşıyaka’yı 81-77 mağlup ederek, Fenerbahçe Beko da çeyrek finalde Aliağa Petkim’i 81-68, yarı finalde Beşiktaş Emlakjet’i 99-68’lik skor ile eleyerek finale yükselmişlerdi.

Takımımız Fenerbahçe Beko maçından galip ayrıldığı takdirde ING Türkiye Kupası’nın 13. kez sahibi olacak.

Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko maçı ile birlikte Türkiye’deki 1695. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1553, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 24, Türkiye Kupası’nda 114, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Bugüne kadar Türkiye Kupası’nı 12 kez kazanan, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda olduğu gibi bu kupayı da en çok kazanan takım unvanını elinde bulunduran Anadolu Efes, ING Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynadığı 114 karşılaşmada 92 galibiyet ve 22 mağlubiyet elde etti.

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında bugüne kadar oynanan 178 karşılaşmada takımımız 109 galibiyet ve 69 mağlubiyet elde etti.

İki ekip arasında Türkiye Ligi’nde oynanan 154 karşılaşmada Anadolu Efes 92 galibiyet ve 62 mağlubiyet aldı. Türkiye Kupası’nda iki takım arasında oynanan 15 karşılaşmanın 11’inden Anadolu Efes galibiyet ile ayrılırken, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko arasında bugüne kadar oynanan sekiz karşılaşmanın beşinde takımımız sahadan galibiyet ile ayrılan taraf oldu. İki takım arasında GSGM Kupası’nda oynanan tek karşılaşmadan ise takımımız sahadan galibiyet ile ayrıldı.