ING Türkiye Kupası Yarı Finali’nde Pınar Karşıyaka ile Karşılaşıyoruz...

ING Türkiye Kupası Dörtlü Finali’nin yarı final etabında Pınar Karşıyaka ile karşılaşıyoruz. 16 Şubat Cuma günü Konya Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde oynanacak olan karşılaşma 18:00’de başlayacak ve TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Bilindiği gibi ekibimiz çeyrek finalde Manisa Büyükşehir Belediye Spor’u 94-85, Pınar Karşıyaka da Galatasaray Ekmas’ı 88-72’lik skor ile eleyerek yarı finalde eşleşmişlerdi.

Takımımız Pınar Karşıyaka maçından galip ayrıldığı takdirde finale yükselecek ve ING Türkiye Kupası şampiyonluğu için mücadele edecek.

Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka maçı ile birlikte Türkiye’deki 1694. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1553, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 24, Türkiye Kupası’nda 113, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Bugüne kadar Türkiye Kupası’nı 12 kez kazanan, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda olduğu gibi bu kupayı da en çok kazanan takım unvanını elinde bulunduran Anadolu Efes, ING Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynadığı 113 karşılaşmada 91 galibiyet ve 22 mağlubiyet elde etti.

Anadolu Efes ile Pınar Karşıyaka arasında bugüne kadar oynanan 143 karşılaşmada takımımız 104 galibiyet, 38 mağlubiyet ve bir beraberlik elde etti.

İki ekip arasında Türkiye Ligi’nde oynanan 127 karşılaşmada Anadolu Efes 90 galibiyet, 36 mağlubiyet ve bir beraberlik aldı. Türkiye Kupası’nda iki takım arasında oynanan 15 karşılaşmanın 13’ünden Anadolu Efes galibiyet ile ayrılırken, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka arasında bugüne kadar oynanan tek karşılaşmada ise takımımız sahadan galibiyet ile ayrılan taraf oldu.