Ivkovic: “Zamana ihtiyacımız var...”

Gloria Cup’ın ilk maçında Olympiacos’a 79-73 mağlup olan Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Gloria Cup’ın Avrupa’da sezon öncesi en güçlü turnuva olduğunu düşünüyorum. Güzel bir maç oldu. Olympiacos maçı kazanmayı haketti. İlk yarıda gayet iyiydiler ve oyuna daha çok ağırlığını koyan taraftı. Biz yeni bir takımız ve bir çok genç oyuncumuz var. Takımın oturması için zamana da ihtiyacımız var. Savunmada istediğimiz seviyeye henüz ulaşamadık. Üçüncü çeyrekte büyük bir enerji koyarak ve savaştık ve bu periyot 20-11 üstünlüğümüz ile sona erse de Olympiacos gibi bir takıma karşı yetmedi. Yaptığımız 16 top kaybı bizim için çok fazla. Bu maçta yaptığımız hataları ders olarak almalıyız. Takım olarak daha iyi seviyeye ulaşmak için çok çalışmalıyız...”

Lacivert beyazlıların başarılı oyuncusu Doğuş Balbay da toplantıda şöyle konuştu: “Bu maçı çok ciddiye alıp hazırlandık. Avrupa Ligi seviyesindeki ilk ciddi hazırlık maçımızdı ve biz de buna göre hazırlandık. Olympiacos’u analiz ettik. Maçın belli dakikalarında idmanda çalıştığımız setleri ya da Olympiacos’un setlerini hatalı uyguladık ve basit sayılar yedik. Bu da bize yenilgiyi getirdi. Tabi sonuçta bu bir hazırlık maçı. Bu maçtan ders çıkartmamız gerekiyor. Bu ders de oyunu daha iyi kontrol etmek ve rakibi daha iyi analiz edip bunları daha iyi uygulamak... Bu maçı kaybettik, şimdi yarın oynayacağımız Unicaja Malaga maçına hazırlanacağız...”

Etiketler:
  • olympiacos
  • Dusan Ivkovic
  • Gloria Cup