Kerem Gönlüm ULEB Avrupa Ligi’nde 200. maçına çıkan ilk Türk oyuncu oldu...

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Kerem Gönlüm Laboral Kutxa karşılaşması ile birlikte 2000-01 sezonunda kurulan ULEB Avrupa Ligi’nde 200. maçına çıkan ilk Türk oyuncu ve toplamda 14. oyuncu oldu.

Bu rakam, Kerem Gönlüm’ün diğer organizasyonlarda giydiği uluslararası kulüp maçlarını içermiyor.

Laboral Kutxa karşısında sakatlığı nedeni ile forma giyemeyen Scotty Hopson 15.73 indeks puanı ile en değerli oyuncu sıralamasında 12. sırada yer alıyor. Hopson ayrıca sayı krallığında maç başına 15.45 sayı ortalaması ile altıncı sırada yer alırken, ağrıları nedeni ile tedavi gören ve İspanyol ekibine karşı forma giymeyen bir diğer oyuncumuz Semih Erden de maç başına 1.15 blok ortalaması ile bu kategoride dördüncü sırada bulunuyor.

Laboral Kutxa karşılaşmasında bir top çalan ve bu kategoride uzun süredir liderliği bırakmayan Jamon Gordon maç başına 1.93 top çalma ortalaması ile liderliğini sürdürmekte.

Kostas Vasileiadis Avrupa Ligi’nde oynadığı son 11 maçın 10’unu birden fazla üç sayılık isabet kaydederek tamamladı. Vasileiadis Avrupa Ligi’nde bu sezon forma giydiği 14 karşılaşmada 34 üç sayılık isabet bularak maç başına 2.43 üç sayılık oranı ile bu kategoride beşinci durumda bulunuyor.

Takım istatistiklerinde ise Anadolu Efes 15 haftanın ardından maç başına 7.7 top çalma ile dördüncü ve maç başına 2.9 blok ortalaması ile yedinci sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • euroleague
  • Kerem Gönlüm