Madrid’de ikinci randevu...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu play-off ikinci karşılaşmasında yarın (17 Nisan 2015, Cuma) İspanya’nın Real Madrid takımı ile karşılaşıyor. Barclaycard Center’da oynanacak olan karşılaşma TSİ 20.00’de başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Üç galibiyet alan takımın Final Four’a yükseleceği serinin ilk maçında Anadolu Efes Real Madrid’e deplasmanda 80-71 yenilerek 1-0 geriye düşmüştü.

Avrupa Arenası’ndaki 530. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 529 karşılaşmada 300 galibiyet ve 229 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,7) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 282. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 281 karşılaşmada 143 galibiyet ve 138 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 50,9) elde etti.

Anadolu Efes ile Real Madrid Avrupa Kupaları’nda bugüne kadar 21 kez karşılaşırken, Anadolu Efes altı, Real Madrid 15 galibiyet elde etti.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “İlk yarısını çok iyi oynayarak devreyi sekiz sayı fark ile önde geçtiğimiz karşılaşmayı ne yazık ki rakibin özellikle üçüncü periyottaki skorer oyununa mani olamayarak kaybettik. Henüz seride bir maç oynandı ve gördük ki ilk yarıdaki disiplinli ve yardımlaşmalı oyunumuzu tüm maça yayarsak Real Madrid yenilmeyecek bir takım değil. Kaldı ki Real Madrid’i sezon içinde mağlup etmiştik. Yarın serinin ikinci maçına çıkacağız. Bu maçtan alacağımız bir galibiyet serinin tüm dengelerini değiştirebilir ve ev sahibi olma avantajını bize getirebilir. Yarın kazanmak için çok çaba sarfedeceğiz. Umarım İstanbul’a güzel bir sonuç ile döneriz...”

Etiketler:
  • euroleague
  • real madrid