Omic: ''Anadolu Efes’te olmaktan dolayı çok mutluyum...''

Yeni transferimiz Alen Omic ayağının tozuyla web sitemize konuştu ve sorularımıza içtenlikle yanıt verdi...

- Türkiye’ye hoş geldin. Anadolu Efes’e transfer sürecini anlatır mısın? Transfer olmadan önce daha önce Anadolu Efes forması giymiş basketbolcular ile görüştün mü?

Anadolu Efes Spor Kulübü’ne transfer sürecim çok kısa sürdü. Sadece baş antrenör Velimir Perasovic ve menajerlik şirketimle görüşmem yeterli olmuştu. Perasovic’le yaptığımız telefon görüşmesinde Anadolu Efes’e ve İstanbul’a gelmenin kariyerim için doğru seçim olacağını söylemişti. Kendisinden düşünmek için sadece bir gün istedim ve sonrasında kararımı verdim. O nedenle Anadolu Efes forması giymiş bir basketbolcuyu aramama gerek kalmamıştı.

- Yeni baş antrenör Velimir Perasovic’le ilgili görüşlerin neledir?

Kendisi geçtiğimiz sezon Laboral Kutxa’yla birlikte çok büyük başarılar yakaladı. Turkish Airlines Euroleague’de Final Four’a götürerek herkesi şaşırttı. Kendisinin koçluk tarzını çok beğeniyorum. Anadolu Efes’te de çok başarılı olacağını düşünüyorum.

- Spor Toto Basketbol Ligi’ni takip ediyor muydun? Avrupa’nın önemli oyuncularının forma giydiği Lig ve organizasyonla ilgili düşüncelerini paylaşabilir misin?

Bence Spor Toto Basketbol Ligi Avrupa’nın bir numaralı ligi konumunda. İspanya Ligi ACB de gayet kaliteli bir lig fakat bana kalırsa Türkiye bir adım önde. Avrupa’nın en iyi basketbolcularından pek çoğu bu ligde mücadele ediyor. Ben de böyle zorlu bir ligde mücadele edeceğim için çok mutluyum. 

- Turkish Airlines Euroleague’in yeni formatıyla ilgili neler düşünüyorsun?

Kariyerimin ilk döneminde Turkish Airlines Euroleague’de forma giymiş ve bu ligin zorluğunu yaşamıştım. Bu sezon ise geçtiğimiz yıla göre çok daha fazla zorlu maça çıkacağız. Yeni sistemin kariyerim için çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Final Four’a çıkmak için tüm gücümüzle sahada olacağız.

- Kendi oyununu nasıl tanımlarsın?

Kendimi bir takım oyuncusu olarak tanımlayabilirim. Saha içerisinde sert bir oyuncuyum. Skorun ne olduğuna bakmadan sürekli mücadele etmeye çalışan bir oyuncuyum. Maçlar öncesinde ise sürekli konsantre olmaya çalışırım. Zamanının çoğunu spor salonunda geçiren bir oyuncuyum. 

- Geçtiğimiz yıllarda takım arkadaşlarının sana taktığı bir lakap var mıydı?

Oynadığım takımlarda pek fazla lakabım olmadı. İsmimin kısaltılmış hali “Oma” çok fazla kullanılırdı. İspanya’daki taraftarlar beni Alen yerine Alejandro olarak çağırmayı tercih ederlerdi. Bugüne kadar bu bunlar dışında pek lakabım olmadı.  

- Anadolu Efes Spor Kulübü kadrosunda yakın arkadaş olduğun ya da yakından takip ettiğin isimler var mıydı?

Yakından takip ettiğim isimler arasında Dario Saric vardı. Maalesef kendisiyle takım arkadaşı olamadan NBA’in yolunu tutmak üzere. İstanbul’a gelişimin ardından takımdakilerle arkadaşlıklar kurmaya başladım. Anadolu Efes’te çok yakın arkadaşlıklar kurarak başarı yolunda önemli bir adım atacağımızı düşünüyorum. 

- 2012-13 sezonunda Union Olimpija ile Euroleague’de mücadele ettikten sonra yeniden Euroleague’e döndün. Önümüzdeki zorlu sezonda Anadolu Efes Spor Kulübü’ndeki hedeflerin nelerdir?

Kariyerim için çok önemli bir sezon olduğunu düşünüyorum. Anadolu Efes forması altında tekrar Euroleague’de mücadele etme fırsatı bulacağım. Euroleague’in mücadele seviyesini çok beğeniyorum çünkü Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonu. Anadolu Efes de Avrupa basketbolunun en büyük kulüplerinden bir tanesi. Baş antrenörümüz Perasovic’in yanı sıra oyuncu kadromuz ve personelimiz de çok kaliteli insanlardan oluşuyor. Yeni sezon öncesinde çok heyecanlıyım. 

- Anadolu Efes Spor Kulübü taraftarlarına ve Türk basketbolseverlere yeni sezon ile ilgili mesajların nelerdir?

Oynadığım kulüplerin taraftarlarını takımımızın saha içerisindeki 6. oyuncusu gibi görürüm.  Bu nedenle bizi sezon boyunca desteklemelerini diliyorum. Onların desteğiyle birlikte sezonu çok başarılı şekilde bitireceğimizi düşünüyorum.

Anadolu Efes taraftarının agresif ve mücadeleci oyuncuları sevdiğini de öğrendim. Abdi İpekçi Spor Salonu’na geldiklerinde tam da görmek istedikleri bir oyuncu ve takımla karşılaşacaklar. Taraftarlarımızdan salonumuzu sezon boyunca doldurmalarını ve tüm maçlarımızda bizi desteklemelerini bekliyorum.

Etiketler:
  • Alen Omic