“Özel” sporcular Abdi İpekçi’de...

Euroleague’in sosyal sorumluluk programı “One Team” kapsamında ilk turun yedinci haftasında oynanan Anadolu Efes - Sassari karşılaşması öncesinde Özel Olimpiyatlar sporcuları seyircileri selamladı.

Zihinsel engelli çocukların topluma kazandırılmasını amaçlayan Özel Olimpiyatlar Hareketi’nin sporcuları Anadolu Efes ve Sassari takım oyuncuları ile birlikte sahaya girerek basketbolcu ağabeyleri ile birlikte fotoğraf çektirdi.


Anadolu Efes takım kaptanı Doğuş Balbay seyircilere hitaben yaptığı konuşmada, Özel Olimpiyatlar sporcularıyla dayanışma içinde olmaktan onur duyduğunu söyledi ve “Hayatımız boyunca hepimiz zorluklarla karşılaşırız. Sahaya çıkıp hep birlikte basketbol oynadığımız zaman tüm zorlukların üstesinden gelebiliriz. Hatta hep birlikte dünyayı değiştirebiliriz. Basketbol dünyasındaki herkesi Özel Olimpiyatlar’ın etkinliklerine katılmak ve zihinsel engelli kişilerin toplum tarafından kabul edilmesini yaygınlaştırmak için göreve davet ediyorum.” dedi.

“Özel” sporculardan Cem Kaya ise şöyle konuştu: “Benim adım Cem Kaya. En sevdiğim spor basketbol. Bu akşamki maç, beni ve diğer arkadaşlarımı daha iyi birer sporcu olmak için, daha da çok çalışmaya motive ediyor. Teşekkürler Euroleague One Team! Teşekkürler Özel Olimpiyatlar! Teşekkürler Anadolu Efes!”

“Özel” sporcular daha sonra saha kenarından Anadolu Efes - Sassari maçını izledi ve lacivert beyazlılara büyük destek verdi.

Etiketler:
  • euroleague
  • Dinamo Sassari