Özerhun: ''Mücadeleyi hiç bırakmadık...''

Euroleague Top 16 F Grubu ikinci hafta maçında İspanya’nın Unicaja Malaga takımını 74-70 mağlup ederek Top 16’daki ikinci galibiyetine imza atan Anadolu Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun rakipleri karşısında 17 sayı geriye düşmelerine karşın mücadeleyi hiç bırakmadıklarını ve galip gelmeyi başardıklarını söyledi.

Özerhun sözlerini şöyle sürdürdü: “Unicaja Malaga gibi güçlü bir takım karşısında 17 sayı geriden gelip maç kazanmak kolay değil. Üçüncü periyotta pota altında sert ve etkili savunmamızla rakibe uzun süre sayı atma şansı vermedik, üçlük yüzdemizi yukarı çektik ve maçta dengeyi kurduk. Başa baş girdiğimiz son anlarda da akıllı hareketlerle maçı kazanmayı bildik. Mücadeleyi hiç bırakmamanın ödülünü aldık. Karşılaşmada çift haneli sayılara ulaşan Cedi Osman, Perperoglou, Draper ve Janning çok önemli katkıda bulundular. İkinci yarıda yaptığımız savunma sonrasında kaptığımız toplarda isabetli üç sayılık basketler bulduk. Bu da farkı eritti.  Oyunu elimize geçirdikten sonra bırakmadık ve seyircimizin desteğiyle galip geldik. Unicaja Malaga şu an İspanya Ligi'nde lider. Çok sert ve formda bir takım. Geçen hafta sahasında Olympiakos'a yenilmeleri önemli bir sürprizdi. Formda oyuncularını iyi tutmayı bildik. Uzun oyuncularımız biraz zor anlar yaşadılar ama dış atıcılarımızın normalin de üzerindeki performanslarıyla maçta ibre bize döndü.

Yeni transferimiz Thomas Heurtel’in formuyla ilgili bir sorunu yok sadece uyum sorunu yaşıyor. Top onun elindeyken oyun başlıyor. Heurtel'in form problemi yok ama uyum sorununu kısa sürede çözmesini bekliyoruz. Oyun kurucu yerine başka pozisyonlarda oyuncu olsa daha kolay uyum sağlıyor. Ancak takımında antrenörün uzantısı olan oyun kurucu için zamana ihtiyaç var.

Gelecek hafta Euroleague’de bu sezon hiç yenilmeyen Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile İstanbul'da zorlu bir maç yapacağız. CSKA Moskova geçen hafta deplasmanda Fenerbahçe gibi çok güçlü bir takımı yendi. Çok tecrübeli ve uzun zamandır yan yana oynayan oyunculardan kurulu bir takım. Hem İstanbul'da kazanmamız gerektiği için hem de grubun bir numaralı takımını yenmenin gururunu yaşamak için galip gelmek istiyoruz. İstanbul'da oynayacağımız maçların hepsini kazanmamız gerekiyor. Hedefe ulaşmak için evimizde oynayacağımız yedi maçı kazanıp, üzerine de deplasman galibiyetleri koymamız lazım. Bir deplasman ve bir iç saha galibiyetiyle iyi gidiyoruz ama daha sadece iki maç geride kaldı. İlk hedefimiz İstanbul'da hiç kaybetmemek. Onun üzerine 3-4 deplasman galibiyeti daha alırsak grubu istediğimiz yerde bitirebiliriz...”

Etiketler:
  • euroleague
  • Engin Özerhun
  • Unicaja Malaga