Özerhun: “Yenilmemizin tek nedeni maça çok kötü başlamamız oldu...”

Avrupa Lig Top 16 dokuzuncu hafta maçında İspanya’nın Unicaja Malaga takımına deplasmanda 83-75 mağlup olan Anadolu Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun maça çok kötü başladıklarını ve bu nedenle oyunda denge sağlayamadıklarını söyledi.

Özerhun sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanki antrenmanda gibiydik. İlk sekiz dakikada fark 21'e çıktı. Bu farkı kapatmak kolay değil ama yine de iyi savaştık ve belli bir noktaya getirdik. İlk yarıda farkı sekiz sayıya indirdik. İkinci yarıda bu bizim için ümit ışığı oldu. Ama maçın sonlarında çok anlamsız top kayıpları yaptık. Bir türlü istediğimiz noktaya getiremedik ve sonunda yenildik. Unicaja Malaga'ya yenilmemizin tek ve en önemli nedeni maça çok kötü başlamamız oldu. Planinic top çıkarmada hata yaptı. İyi oynadığı bir gündü, ama sonunda yaptıkları hatırlanıyor. Galibiyet noktasına yaklaşmamıza engel olunca iyi oyunundan ziyade hataları akılda kalıyor. Birkan ve Cedi’nin performansları sevindirici, genç oyuncuların sadece bir maçta değil Türkiye ve Avrupa Ligi'nde tempolarını artırmaları gerekiyor. Kazanabileceğimiz maçları kaybettik, Top 16 turunda gruptan çıkmamız zora girdi. Unicaja Malaga'ya yenilerek önemli bir fırsatı kaçırdık. İstanbul'daki Malaga maçının yanı sıra geçen hafta yenildiğimiz Barcelona, yine kazanma ihtimalimiz yüksek olan ikinci Malaga mücadelesi şansımıza inandığımız maçlardı. Bundan sonrası zor. Hatta Fenerbahçe, Unicaja Malaga, Panathinaikos ve Olympiacos'u geçmek gerçekçi değil. İki takımı, hatta üç ekibi geride bırakmak kolay değil. Yine de mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Önümüzde Panathinaikos karşılaşması var. Tüm gücümüzle bu maçı kazanmaya çalışacağız...”

Özerhun sakatlığı nedeniyle dünkü maçta forma giyemeyen Doğuş Balbay'ın bir gün önceki antrenmanda ağrı hissettiği için oynamadığını da sözlerine ekledi.

Etiketler:
  • euroleague
  • Engin Özerhun