Pembe Top 10. Kez Sahada: Anadolu Efes - Real Madrid

Turkish Airlines Euroleague ikinci hafta maçında 12 Ekim 2023, Perşembe günü İspanya’nın Real Madrid takımını konuk ediyoruz. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:30’da başlayacak ve S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak.

Karşılaşma, meme kanserinde erken tanı farkındalığının sembolü olan “Pembe Top Hava Atışı” ile başlayacak. Anadolu Efes Spor Kulübü ve Anadolu Sağlık Merkezi iş birliğiyle hayata geçirilen “Pembe Top Sahada” projesinin 10. yılında Pembe Top hava atışını başarılı oyuncu Cansu Dere gerçekleştirecek.

Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle basketbol dünyasına örnek olan Anadolu Efes, Anadolu Sağlık Merkezi ile her yıl gerçekleştirdiği Pembe Top Sahada projesine özel olarak tasarlanan forması ile mücadele edecek. Bu önemli proje için hazırlanan ve pembe detayların hakim olduğu forma ile “erken tanı hayat kurtarır” mesajı bir kez daha verilecek.

Avrupa arenasındaki 803. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 802 karşılaşmada 455 galibiyet ve 347 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,7) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 555. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 554 karşılaşmada 298 galibiyet ve 256 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,8) elde etti.

Anadolu Efes ile Real Madrid, Avrupa kupalarında bugüne kadar 44 kez karşılaşırken, takımımız 16 galibiyet ve 28 mağlubiyet elde etti. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki maçta takımımız bir galibiyet ve bir mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 42 karşılaşmada takımımız 15 galibiyet ve 27 mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in ilk haftasında Anadolu Efes, İspanya’nın FC Barcelona takımına deplasmanda 91-74 mağlup olmuş, Real Madrid ise bir diğer İspanyol ekibi Baskonia Vitoria Gasteiz’ı deplasmanda 79-77 yenmişti. Euroleague’de birinci haftanın ardından Anadolu Efes bir mağlubiyet ile 17., Real Madrid ise bir galibiyet ile yedinci sırada yer alıyor.