Pembe Top 9. Kez Sahada: Anadolu Efes - Alba Berlin

Turkish Airlines Euroleague dördüncü hafta maçında 21 Ekim 2022, Cuma günü Almanya’nın Alba Berlin takımını konuk ediyoruz. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:30’da başlayacak ve S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak.

Karşılaşma, meme kanserinde erken tanı farkındalığının sembolü olan “Pembe Top Hava Atışı” ile başlayacak. Anadolu Efes Spor Kulübü ve Anadolu Sağlık Merkezi iş birliğiyle dokuzuncu kez yapılacak hava atışını başarılı oyuncu Pınar Deniz gerçekleştirecek.

Avrupa arenasındaki 771. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 770 karşılaşmada 439 galibiyet ve 331 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,0) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 523. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 522 karşılaşmada 282 galibiyet ve 240 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 54,0) elde etti.

Anadolu Efes ile Alba Berlin, Avrupa kupalarında bugüne kadar 16 kez karşılaşırken, takımımız 15 galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki maçta takımımız iki galibiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 14 karşılaşmada takımımız 13 galibiyet ve bir mağlubiyet elde etti. Anadolu Efes, Alba Berlin’i İstanbul’da bugüne kadar konuk ettiği sekiz karşılaşmadan da galibiyet ile ayrıldı.

Turkish Airlines Euroleague’in üçüncü haftasında Anadolu Efes, İspanya’nın Valencia takımına Sinan Erdem Spor Salonu’nda 91-92 mağlup olmuş, Alba Berlin ise Yunanistan’ın Panathinaikos takımını evinde 94-65 yenmişti. Euroleague’de üçüncü haftanın ardından Anadolu Efes bir galibiyet ve iki mağlubiyet ile dokuzuncu, Alba Berlin ise üç galibiyet ile ikinci sırada yer alıyor.