Perasovic: “Final Four iddiamızın devamı için bu galibiyet çok önemli...”

Turkish Airlines Euroleague play off ikinci maçında Yunanistan’ın Olympiacos takımını deplasmanda 71-73 yenen Anadolu Efes’te baş antrenör Velimir Perasovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Final Four iddiamızın devam etmesi için bugün aldığımız galibiyet bizim için çok önemli. Bugün kaybetseydik, mental olarak çok zorlanacaktık. Olympiacos'un evinde de deplasmanda da çok iyi oynadığını biliyoruz, onları üç kez yenmek zor ama şimdi bir şansımız var. Maçın başlangıcından itibaren iyi savunma yaptık ama ilk iki çeyrekte Olympiacos yüksek yüzdeyle üçlük attı. Hücum ribauntlarını durdurduk, hızlı hücumlarını durdurduk ama üç sayılık atışlarına engel olamadık. İkinci yarı savunmamız daha iyiydi ve biraz da şansımızın yardımıyla kazandık. Bu sahada galip gelmek her zaman zor.”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Jayson Granger ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Bugün  çok iyi mücadele ettik ve harika bir iş başardık. Sadece 10 hücum ribauntuna izin verdik ve kritik anlarda önemli oyuncularını durdurmayı başardık. Şimdi evde iki maçımız var ve Final Four için şansımız yüksek ama henüz bu iş bitmedi, sonuna kadar mücadele etmeye devam etmeliyiz.”

Etiketler:
  • olympiacos
  • Velimir Perasovic