Rakamlarla Anadolu Efes...

Bryant Dunston, Turkish Airlines Euroleague’de bugüne kadar yaptığı 229 blok ile Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ikinciliğini sürdürdü. Listede ilk sırada ise 249 blok ile Fran Vazquez yer alıyor. Tibor Pleiss ise 161 blok ile sekizinciliği Victor Khryapa ile paylaşıyor. Listede yedinci sırada 162 blok ile Mirza Begic, altıncı sırada 174 blok ile Stephane Lasme yer alıyor.

Forma giydiği son 13 maçın 12’sinde sahadan en az bir blok yaparak ayrılan Dunston, bu sezon Euroleague’de maç başına 1,21 blok ortalaması ile bu kategoride üçüncü sırada yer alıyor.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 382 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Listede sekizinci sırada 385 hücum ribaundu ile Mirsad Türkcan bulunuyor.

Anadolu Efes’te dördüncü sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 123 karşılaşmada kaydettiği 1166 sayı ile Anadolu Efes’in Turkish Airlines Euroleague’deki en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor.

Shane Larkin, Euroleague’de forma giydiği son 12 maçta sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Larkin, ayrıca görev yaptığı son 14 maçın 13’ünü çift haneli skorlar üreterek tamamladı.

Vasilije Micic, maç başına 5,66 asist ortalaması ile en çok asist yapan oyuncular kategorisinde üçüncü sırada yer alıyor.

Adrien Moerman, maç başına 6,17 ribaunt ortalaması en çok ribaunt alan oyuncular sıralamasında altıncı, maç başına 4,86 savunma ribaundu ile de bu kategoride üçüncü sırada yer alıyor.

Adrien Moerman Euroleague’de kullandığı son 10, Vasilije Micic son 11, James Anderson da son 12 serbest atışını sayıya çevirdi.

Krunoslav Simon, Euroleague’de forma giydiği son sekiz maçın yedisinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Brock Motum’un, Euroleague kariyerindeki 100. üç sayılık isabetine ulaşması için üç 3 sayılık baskete ihtiyacı var.

Play off’larda Shane Larkin 20,6 verimlilik puan ortalaması ile dördüncü, maç başına 19,6 sayı ortalaması ile de birinci sırada yer aldı.

Play off karşılaşmalarında Bryant Dunston maç başına 5,60 ribaunt ortalaması ile dördüncü sırada yer alırken, Amerikalı oyuncumuz 1,8 blok ortalaması ile de birinci sırayı elde etti.

6,60 asist ortalaması bulunan Micic bu kategoride ikinci, 1,6 top çalma ortalaması ile de dördüncü sırada yer aldı.

Bugüne kadar 98 Euroleague karşılaşmasında forma giyen Vasilije Micic’in 100’ler kulübüne girmesi için iki Euroleague maçında daha görev alması gerekiyor.

Anadolu Efes bu sezon Euroleague’de bulduğu toplam 360 üç sayılık isabet ile sezonun en çok üç sayılık isabet bulan takımı oldu. Takımımız ayrıca play off maçlarında 158 denemede 63 üç sayılık isabet bularak maç başına 12,60 üç sayı isabeti ile play off’larda en çok üç sayılık isabet bulan takım oldu.

Shane Larkin, play off’larda kaydettiği toplam 18 üç sayılık isabet ve maç başına 3,6 ortalama ile ilk sırada yer aldı.

Takımımız sezon genelinde maç başına 19,63 asist ortalaması ile Real Madrid’in ardından ikinci, 3,03 blok ortalaması ile Darüşşafaka Tekfen’in ardından ikinci sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Final Four 2019