Rakamlarla Anadolu Efes...

Bryant Dunston, Turkish Airlines Euroleague’de bugüne kadar yaptığı 230 blok ile Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ikinciliğini sürdürdü. Listede ilk sırada ise 249 blok ile Fran Vazquez yer alıyor. Tibor Pleiss ise 161 blok ile sekizinciliği Victor Khryapa ile paylaşıyor. Listede yedinci sırada 162 blok ile Mirza Begic, altıncı sırada 174 blok ile Stephane Lasme yer alıyor.

Forma giydiği son 14 maçın 13’ünde sahadan en az bir blok yaparak ayrılan Dunston, bu sezon Euroleague’de maç başına 1,20 blok ortalaması ile bu kategoride üçüncü sırada yer alıyor.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 385 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında sekizinciliğe yükseldi ve yine 385 hücum ribaundu bulunan Mirsad Türkcan’ı yakaladı.

Anadolu Efes’te dördüncü sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 124 karşılaşmada kaydettiği 1175 sayı ile Anadolu Efes’in Turkish Airlines Euroleague’deki en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor.

Shane Larkin, Euroleague’de forma giydiği son 13 maçta sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Larkin, ayrıca görev yaptığı son 15 maçın 14’ünü çift haneli skorlar üreterek tamamladı.

Vasilije Micic, maç başına 5,53 asist ortalaması ile en çok asist yapan oyuncular kategorisinde üçüncü sırada yer alıyor.

Adrien Moerman, maç başına 6,14 ribaunt ortalaması en çok ribaunt alan oyuncular sıralamasında altıncı, maç başına 4,86 savunma ribaundu ile de bu kategoride üçüncü sırada yer alıyor.

Adrien Moerman Euroleague’de kullandığı son 10, James Anderson da son 13 serbest atışını sayıya çevirdi.

Brock Motum’un, Euroleague kariyerindeki 100. üç sayılık isabetine ulaşması için bir 3 sayılık baskete ihtiyacı var.

Başarılı oyuncumuz Vasilije Micic, CSKA Moskova karşılaşmasında görev alması halinde kariyerindeki 100. Euroleague maçına çıkmış olacak.

Takımımız sezon genelinde maç başına 102,72 verimlilik puanı ortalaması ile ikinci, 19,44 asist ortalaması ile yine ikinci ve maç başına 3,03 blok ortalaması ile dördüncü sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes