Rakamlarla Anadolu Efes...

Bryant Dunston, Turkish Airlines Euroleague’de bugüne kadar yaptığı 242 blok ile Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ikinciliğini sürdürdü. Listede ilk sırada ise 249 blok ile Fran Vazquez yer alıyor. Tibor Pleiss ise 166 blok ile yedinci sırada bulunuyor. Listede altıncı sırada 174 blok ile Stephane Lasme yer alıyor.

Dunston, Euroleague’de forma giydiği son 14 karşılaşmada sahadan en az bir blok yaparak ayrıldı.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 403 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında sekizinci sırada bulunuyor. Listede yedinci sırada ise 417 hücum ribaundu bulunan Jan Vesely yer alıyor.

Anadolu Efes’te beşinci sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 132 karşılaşmada kaydettiği 1268 sayı ile Anadolu Efes’in Turkish Airlines Euroleague’deki en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor.

Shane Larkin, Euroleague’de forma giydiği son 23 maçta sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Larkin, ayrıca görev yaptığı son 18 maçın 17’sini çift haneli skorlar üreterek tamamladı.

Adrien Moerman Euroleague’de kullandığı son 10, Alec Peters 13, Tibor Pleiss 16, James Anderson 18, Shane Larkin ve Vasilije Micic son 25’er serbest atışını sayıya çevirdi.

Chris Singleton’ın Euroleague kariyerindeki 100. bloğuna ulaşması için 2 blok daha yapması gerekiyor.

Vasilije Micic görev yaptığı son 10 karşılaşmanın dokuzunda sahadan en az bir top çalma ile ayrıldı. Micic, ayrıca forma giydiği son 13 karşılaşmanın 12’sinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Micic, bir top daha çaldığı takdirde Euroleague kariyerindeki 100. top çalmasına ulaşacak.

10. hafta sonunda, en değerli oyuncu sıralamasında maç başına 20,78 verimlilik puanı bulunan Shane Larkin üçüncü, 19,50 ortalama ile Vasilije Micic altıncı sırada yer alıyor. Maç başına 19,0 sayı ortalaması tutturan Larkin bu kategoride beşinci, 16,90 ortalaması bulunan Vasilije Micic de yedinci sırada yer alıyor.

Micic, ayrıca maç başına yaptığı 6,70 asist ile en çok asist yapan oyuncular kategorisinde ikinci, maç başına 1,80 top çalma ortalaması ile de en çok top çalan oyuncular listesinde ise ilk sırada yer alıyor.

Ribaunt kategorisinde ise maç başına 6,57 ribaunt ortalaması bulunan Bryant Dunston bu sıralamada beşinci, blok kategorisinde ise maç başına 1,57 blok ortalaması ile ikinci durumda bulunuyor.

Etiketler:
  • Bryant Dunston
  • Vasilije Micic
  • Adrien Moerman
  • James Anderson
  • Shane Larkin
  • Tibor Pleiss
  • Alec Peters
  • Chris Singleton