Rakamlarla Anadolu Efes...

    

Euroleague’de birinci tur sonunda Anadolu Efes potasında gördüğü toplamda 696 ve maç başına 69,6 sayı ile tüm takımlar arasında en az sayı yiyen takım olmuştu.

Başarılı oyuncumuz Stephane Lasme maç başına 1,36 blok ortalaması ile bu sezon tüm oyuncular arasında yedinci sırada yer alırken, Euroleague kariyerinde bugüne kadar yaptığı 152 blok ile Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ikinci sırada bulunuyor.

Stratos Perperoglou Euroleague’de forma giydiği son dokuz karşılaşmanın sekizinde sahadan en az bir top çalma ile ayrıldı.

Thomas Heurtel Euroleague’de kullandığı son 14 serbest atışını da sayıya çevirdi. Heurtel ayrıca maç başına 6,09 asist ortalaması ile tüm oyuncular arasında en çok asist yapan üçüncü isim olurken, en değerli oyuncu kategorisinde ise 14,36 de indeks puanı ile 26. durumda bulunuyor.

Matt Janning Euroleague’de forma giydiği son altı karşılaşmayı en az bir üç sayılık isabet bularak tamamladı.

Dario Saric Euroleague’deki son altı maçında en az birer top çalma ile sahadan ayrıldı. Saric aynı zamanda maç başına 5,20 savunma ribaundu ile bu kategoride sekizinci, 6,40 ribaunt ortalaması ile de en çok ribaunt alan oyuncular kategorisinde 11. sırada yer alıyor.

Maç başına 4,0 asist yapan başarılı oyuncumuz Dontaye Draper bu sıralamada kendine 20. sırada yer buldu.

Takım sıralamalarında ise Anadolu Efes maç başına 3,5 blok ile tüm takımlara arasında altıncı sırada yer alırken, maç başına % 42,1 iki sayılık atış denemesi ile beşinci durumda bulunuyor.

Savunma ribaundu kategorisinde ise takımımız maç başına 27,2 savunma ribaundu ile üçüncü, toplam ribaunt kategorisinde ise maç başına 37,1 ribaunt ile beşinci durumda bulunuyor.

Etiketler:
  • euroleague
  • Stratos Perperoglou
  • Stephane Lasme
  • Dario Saric
  • Dontaye Draper
  • Matt Janning
  • Thomas Heurtel