Rakamlarla Anadolu Efes...

Shane Larkin, Euroleague’de forma giydiği son 31 karşılaşmanın 30’unda sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Larkin, forma giydiği son altı maçın beşinde sahadan en az 11 sayı kaydederek ayrılırken, görev yaptığı son beş maçın dördünde sahadan en az 19 verimlilik puanı üreterek ayrıldı. Başarılı oyuncumuz Euroelague’de kullandığı son 15 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Derek Willis, Euroleague’de görev yaptığı son 11 maçın 10’unda sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Darius Thompson, Euroleague’de görev yaptığı son dokuz maçın sekizinde, Rodrigue Beaubois da görev yaptığı son yedi maçın altısında sahadan en az bir üç sayılık isabet ile ayrıldılar.

Mike Daum, Euroleague’de oynadığı son dokuz maçın sekizinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Daum, Euroleague kariyerinde kullandığı toplam sekiz serbest atışı da sayıya çevirdi.

Shane Larkin, 26. haftanın ardından maç başına 20,8 verimlilik puanı ortalaması ile en değerli oyuncular listesinde ikinci sırada bulunuyor. Larkin, maç başına 17,6 sayı ortalaması ile bu kategoride üçüncü sırada yer alıyor. Amerikalı oyuncumuz ayrıca maç başına 5,3 asist ile Euroleague’de en çok asist yapan oyuncular sıralamasında yedinci, maç başına 2,7 üç sayılık isabeti ile beşinci ve 1,2 top çalma ortalaması ile 11. durumda bulunuyor.

Tyrique Jones, maç başına 2,1 hücum ribaundu ile bu sıralamada 10. durumda bulunuyor.

Shane Larkin % 90,8’lik serbest atış yüzdesi ile bu kategoride dokuzuncu, Elijah Bryant da % 89,3’lük yüzde ile 10. sırada yer alıyor.

26. haftanın ardından Anadolu Efes, maç başına kaydettiği 84,6 sayı ile şu an Euroleague’in en skorer üçüncü takımı konumunda. Ayrıca maç başına 94,2 verimlilik puanı ortalaması ile de bu kategoride dördüncü sıradayız. Ekibimiz, 10,8 top kaybı ile tüm takımlar içinde en az top kaybeden ikinci takım. Takımımız ayrıca maç başına 17,7 asist ile en çok asist yapan takımlar içinde sekizinci durumda bulunuyor. Maç başına 6,5 top çalma ile bu kategoride dokuzuncu sıradayız. Ekibimiz aynı zamanda maç başına 2,9 blok ile bu kategoride üçüncü durumda bulunuyor.

2019-20 sezonunun 11. hafta maçında Bayern Münih'e karşı 49 sayı kaydeden Shane Larkin, Euroleague’de tüm zamanların sayı rekorunu elinde bulunduruyor. Larkin ayrıca bu karşılaşmada 10 üç sayılık isabet bularak, bir maçta atılan en çok üç sayılık basket rekorunu da egale etmişti.

Tibor Pleiss, bugüne kadar yaptığı 222 blok ile Turkish Airlines Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında altıncı sırada yer alıyor.

Pleiss, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 1377 ribaunt ile Euroleague’de tüm zamanların en çok ribaunt alan 12. oyuncusu...

Tibor Pleiss, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 466 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında 10. sırada yer alıyor.

Pleiss, Euroleafgue’de bugüne kadar kaydettiği 993 iki sayılık isabeti ile bu kategoride yedinci sırada.

Shane Larkin, Euroleague’de bugüne kadar kaydettiği 488 üç sayılık isabet ile Euroleague tarihinde tüm oyuncular içinde dokuzuncu, Rodrigue Beaubois de 447 üç sayılık isabet ile 12. sırada yer alıyor.

Shane Larkin, Euroleague kariyerinde bugüne kadar kaydettiği 3186 sayı ile Euroleague tarihinin en çok sayı kaydeden 14. oyuncusu.

Tibor Pleiss’ın Euroleague kariyerindeki 100. top çalmasına ulaşması için bir top çalma daha yapması gerekiyor.