Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel geçtiğimiz hafta Cedevita Zagreb deplasmanında yaptığı 9 asist ile maç başına asist ortalamasını 7,88’e çıkararak sekizinci haftada Kızılyıldız’dan Stefan Jovic ile paylaştığı zirvenin yeniden tek başına sahibi oldu.

Euroleague kariyerinde bugüne kadar 489 asist yapan Heurtel, 11 asist daha yaptığı takdirde Euroleague tarihinde 500 asist barajına ulaşan 18. oyuncu olacak.

Jon Diebler kaydettiği toplam 28 üç sayılık isabet ile Euroleague’in ilk sekiz haftası sonrasında en çok üç sayılık isabet bulan oyuncu sıralamasında zirvedeki yerini korudu. 50 üç sayılık atış denemesinde 28 isabet bulan başarılı oyuncumuzun üç sayılık yüzdesi ise % 56,00.

Diebler sekiz hafta sonunda maç başına 31:38 dakika sahada kalarak Euroleague’de en çok süre alan beşinci oyuncu konumunda bulunuyor.

Jayson Granger Euroleague’de forma giydiği son 10 karşılaşmada sahadan en az bir üç sayılık isabet kaydederek ayrıldı.

Dario Saric Euroleague’de kullandığı son 13 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Anadolu Efes en çok asist yapan takımlar kategorisinde liderliğini sürdürüyor. Takımımız sekiz haftanın ardından maç başına 21,13 asist ortalaması ile ilk sıradaki yerini korudu.

Takımımız en çok üç sayılık isabet bulan takımlar sıralamasında da zirvede yer alıyor. 193 üç sayılık atış denemesinde 91 isabet bulan Anadolu Efes % 47,15’lik oran ile bu kategoride birinci durumda bulunuyor.

Ekibimiz sekiz hafta sonunda rakip potalara bıraktığı toplam 687 sayı ile maç başına 85,88 sayı ortalaması tutturarak 24 takım içinde en skorer ikinci takım olmaya devam etti.

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes
  • Dario Saric
  • Thomas Heurtel
  • Jayson Granger
  • Jon Diebler