Şahane Shane!

Turkish Airlines Euroleague'in 11. hafta maçında Bayern Münih'e karşı 49 sayı atan Shane Larkin, tüm zamanların Euroleague sayı rekorunu kırdı. Shane Larkin 49 sayıya ulaşırken, bulduğu 10 üç sayılık isabet ile de bir maçta atılan en fazla üç sayılık atış rekorunu egale etti.

Shane Larkin'den önce bir maçta atılan en fazla sayı rekoru 41 sayı ile Alphonso Ford, Carlton Myers, Kaspars Kambala ve Bobby Brown tarafından paylaşılıyordu. 

Maç sonrasında Shane Larkin duygularını şu şekilde açıkladı: "Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Bu gece ilk iki şutumdan sonra çember kocaman gözüktü gözüme. Bu an için şükrediyorum. Takım arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum, her gün antrenmanlarda çok çalışıyoruz. Sağlıklı olduğum sürece daha iyiye gideceğim. Arkadaşlarım da beni daha ileri taşımak için her antrenmanda beni zorluyorlar."

İlk çeyreği 14 sayıyla kapatan Shane Larkin, maçın ilk yarısını ise 25 sayı ile tamamladı. Üçüncü çeyrekte bulduğu 11 sayı ile, son çeyreğe girerken 36 sayıya ulaşmıştı. Rekoru kırmasını sağlayan turnikesi ise maçın sonuna 2:13 dakika kalmışken geldi. 43 sayıya ulaşan Larkin, maçın kalan süresinde iki üç sayılık basket daha buldu ve maçı 5/7 iki sayılık, 10/12 üç sayılık ve 9/10 serbest atış performansı ile tamamladı. Larkin ayrıca 5 asist, 2 ribaunt ve 1 top çalmayı da istatistiklerine ekledi. Shane Larkin verimlilik puanında da 53 verimlilik puanına ulaşarak, tüm zamanların en yüksek beşinci verimlilik puanına ulaştı.

Etiketler:
  • Shane Larkin