Top Çalma Uzmanı Gordon

THY Avrupa Ligi yedinci haftasında Anadolu Efes’in Fransız ekibi Strasbourg’u 88-65 mağlup ettiği karşılaşmada beş top çalan Jamon Gordon hem haftanın en çok top çalan oyuncusu oldu hem de Avrupa Ligi kariyerindeki bir maçta en çok top çalma sayısına ulaştı.

Başarılı oyuncu karşılaşmayı 18 sayı, 1 ribaunt, 7 asist ve 5 top çalma tamamlayarak 26 indeks puanına ulaştı ve sezonun ilk maçında Armani Milano karşısında olduğu gibi 26 puan toplayarak kendi kariyer rekorunu egale etti.

Jamon Gordon aynı zamanda yedi hafta sonunda maç başına 2.57 top çalma ortalaması ile de bu kategoride zirvede yer alıyor.  Strasbourg karşısında 18 top çalan Anadolu Efes ise Avrupa Ligi’nde en çok top çaldığı rakama ulaştı. Lacivert beyazlı ekip ilk turun son üç haftasına girilirken maç başına 8.7 top çalma ortalaması ile bu kategoride üçüncü sırada bulunuyor.

Anadolu Efes’te karşılaşmayı 23 sayı ile tamamlayan Scotty Hopson haftanın en çok sayı kaydeden ikinci oyuncusu olurken, yedi hafta sonunda maç başına 16.86 ortalama ile en çok sayı kaydeden oyuncu kategorisinde dördüncü sıradaki yerini korudu. Hopson 23 sayı ile Avrupa Ligi kariyerindeki en yüksek sayıya ulaştı.

Fransız ekibi karşısında dört asist ile mücadele eden Zoran Planinic Avrupa Ligi kariyerindeki 500. asistine ulaştı ve 500 asist barajını geçen 12. oyuncu oldu.  Lacivert beyazlıların başarılı oyuncusu Kostas Vasileiadis ise yedi haftada kaydettiği 19 üç sayılık isabet ile maç başına 2.71 ortalama tutturarak bu kategoride en çok isabet bulan ikinci oyuncu oldu.  Dün gece bir blok yapan Semih Erden ise yedi haftanın ardından maç başına 1.71 blok ile en çok blok yapan oyuncu kategorisinde ikinci sırada bulunuyor.

Etiketler:
  • Jamon Gordon
  • Scotty Hopson
  • Semih Erden
  • Zoran Planinic