Yeni yılın ilk maçında Laboral Kutxa deplasmanındayız...

Anadolu Efes Euroleague 2014-15 sezonu Top 16 birinci hafta karşılaşmasında 2 Ocak 2015, Cuma günü İspanya’nın Laboral Kutxa takımı ile deplasmanda mücadele ediyor. Fernando Buesa Arena’da oynanacak olan karşılaşma TSİ 22.00’de başlayacak ve Lig TV 3 ile NTV Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa Arenası’ndaki 515. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 514 karşılaşmada 294 galibiyet ve 220 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,2) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı ULEB Avrupa Ligi’nde ise 267. maçına çıkacak olan Anadolu Efes bu kupada bugüne kadar oynadığı 266 karşılaşmada 137 galibiyet ve 129 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 51,5) elde etti.

Anadolu Efes ile Laboral Kutxa bugüne kadar 10 kez karşı karşıya gelirken, her iki ekip de birbirlerini beşer kez mağlup etti.

Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Bilindiği gibi ilk turu hedefimiz olan ilk iki sıra içinde tamamlayarak Top 16’ya yükselmiştik. Tabi ki asıl zor etap şimdi başlıyor. Top 16’da maçlar daha fazla sertleşiyor ve kazanmak ilk tura göre daha fazla zorlaşıyor. Hedefimiz Top 16’da da ilk iki sıra içinde yer alarak play-off’a yükselmek. Laboral Kutxa İspanya’nın güçlü ekiplerinden biri. Onlar da kazanmak için savaşacaklar. Bir üst tura yükselmek için evimizde maç kaybetmemeliyiz ve buna deplasman galibiyetleri eklemeliyiz. Yeni yıla Laboral Kutxa galibiyeti ile girerek iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz...”

Etiketler:
  • euroleague
  • Laboral Kutxa