Yılın Genç Oyuncusu yine Dario Saric...

FIBA Avrupa tarafından her yıl düzenlenen “Yılın Genç Oyuncusu” ödülünü bu sene de Dario Saric kazandı. Dünyanın dört bir yanından basketbolseverlerin oyları ile mutlu sona ulaşan başarılı oyuncumuz bilindiği gibi 2013 yılında da ipi göğüslemiş ve ödülünü bu sezon Anadolu Efes’in Euroleague’in ilk tur ilk haftasında Unics Kazan ile oynadığı maç öncesinde almıştı.

Dario Saric ayrıca bu sezon Euroleague’de Kasım ayının en değerli oyuncusu seçilmişti. Geçtiğimiz Kasım ayı içinde Anadolu Efes’in oynadığı dört Euroleague karşılaşmasında 24:32 dakika ortalama süre alan Saric, 15,5 sayı, 7,75 ribaunt ve 2,0 asist ortalamaları ile Kasım ayının en değerli performansına imza atmıştı.

Başarılı oyuncumuz halen Euroleague’de 12 karşılaşmada ortalama 24:20 dakika süre alarak, 11,2 sayı, 5,8 ribaunt ve 2,7 asist, Türkiye Ligi’nde ise 13 maçta 24:04 dakika ortalama süre ile 10,0 sayı, 6,1 ribaunt ve 2,7 asist istatistikleri ile mücadele ediyor.

Geçtiğimiz yaz İspanya’da düzenlenen FIBA Dünya Kupası’nda da Hırvatistan milli forması ile başarı ile mücadele eden Saric maç başına ortalama 26 dakikada 11,7 sayı, 6,7 ribaunt kaydetmişti.

Bu arada birincilik için yarışan bir diğer oyuncumuz Cedi Osman ise üçüncülüğü elde etti.

Etiketler:
  • Dario Saric