Anadolu Efes Acıbadem Turnuvası’nda şampiyon: 83-64

Acıbadem Turnuvası'nda üçüncü ve son maçında Edirne Basket ile karşılaşan Anadolu Efes mücadeleden 83-64 galip ayrıldı. Acıbadem Üniversitesi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı da 43-28 Anadolu Efes lehine sona erdi. Bu sonucun ardından Anadolu Efes Acıbadem Turnuvası’nı birincilikle bitirdi.

Lacivert beyazlı ekipte Krstic ile sakatlıkları bulunan Birkan, Cenk ve Emircan mücadelede forma giymedi.

Karşılaşmaya Draper, Furkan, Perperoglou, Saric ve Lasme beşi ile başlayan Anadolu Efes ilk sayılarını Perperoglou ve Lasme ile buldu. Saric’in pota altı isabeti sonrasında Furkan’ın şık üçlüğü ile lacivert beyazlılar beşinci dakikada skoru 14-9’a getirdi. Saric’in faul çizgisinden bulduğu dört isabet ile yedinci dakikayı 18-9 önde geçen takımımız kalan süre içinde oyuna dahil olan Doğuş ve Bjelica’nın sayıları sonrasında ilk 10 dakikayı 22-12 önde tamamladı. İkinci çeyrekte ilk dakika içinde Janning ve Deniz’in isabetleri ile 11. dakikada skoru 27-14’e getiren ekibimiz Doğuş’un da hem sayı hem asist katkıları ile 15. dakikayı 35-23 önde geçti. Periyodun ikinci bölümünde Saric ve Perperoglou ile etkili olan Anadolu Efes ilk yarı sonunda soyunma odasına 43-28 önde gitti.

İkinci yarıda takımımızda perdeyi açan Draper arka arkaya kaydettiği sayılar ile 22. dakikada skoru 47-30’a getirdi. Rakip takım farkı 13 sayıya indirdikten sonra vites arttıran Anadolu Efes Saric, Bjelica ve Lasme ile 26. dakikada farkı 20 sayıya çıkardı: 56-36. Çeyreğin kalan dört dakikası içinde Lasme ile bir smaç basket bulan Anadolu Efes bu periyodu da 58-47 önde geçti. Final periyoduna Saric’ten gelen beş sayı ile başlayan Anadolu Efes Furkan’ın sayıları sonrasında 34. dakikada skoru 67-56’ya getirdi. Lasme’nin smacı sonrasında Saric - Furkan ikilisi skor üretmeye devam derken maçın son 4:30 dakikasında fark 15 sayıya yükseldi: 74-59. Maçın son dakikalarında Janning, Cedi ve Bjelica’nın sayıları ile farkı açan takımımız karşılaşmadan 83-64 galip ayrıldı.

Etiketler:
  • Acıbadem Turnuvası
  • Edirne Basket